قهوه ایرانی یا خارجی

اینطور که همه میگن قهوه های ایتالیایی بهترین قهوه دنیاست که البته همینطور هم هست اما دلایلی داریم که میتونیم بگیم قهوه ایرانی نسبت به قهوه های ایتالیایی یا آمریکایی و برزیلی و …بهتر هستن که امیدوارم شما هم با این دلایل موافق باشید

اول کمی در مورد قهوه های خارجی میگم 

قهوه های خارجی مزیتهایی دارن که میشه گفت کیفیت دانهای استفاده شده استاندارد هستند و دانهای یکدست و هم اندازه و مطلوب و اینکه پروفایل برشته کاری ثابتی دارند و از نظر بسته بندی هم از بهترین نو پاکتهای بسته بندی  یا ظروف استفاده میکنند که (البته برندهای ایرانی هم همینطور هستند )چون محصولاتشون رو هم صادر میکنند پس از نظر ظاهر محصول باید مناسب بازارهای جهانی باشه 

معمولا برخی از برندهای خارجی در کشور های تولید کننده دان سبز قهوه دارای مزرعه کشت هستند و از بهترین استانداردها و پروتکل های کشاورزی و فرآوری دان سبز بهره مند هستند 

اما نکاتی هست که خریدن قهوه های ایرانی رو توجیه پذیر میکنه که  به شما میگم

قهوه نوشیدنی هست که در ایران عزیز ما دارای تاریخچه ای هست و روایتهای مختلفی در مورد اصالت و قدمت قهوه در ایران گفته میشه 

اما مواردی که مد نظر من هست برای انتخاب و خرید قهوه های ایرانی چیزهای دیگه هست 

در ایران قهوه تولدی دوباره پیدا کرده و اینبار بر خلاف ۱۰۰سال گذشته فعالین صنعت قهوه در تلاش هستند که این محصول بی نظیر رو به کیفیتهای جهانی برسونن و به عبارت دیگه به تکامل تجاری سازی برسونن و بتونن حتی صادر هم کنند که این اتفاق باعث غرور و افتخار ما ایرانی ها هست 

قهوه هایی که در کشورهای دیگه تولید میشه از زمان تولید تا رسیدن به ایران و دست مصرف کننده مراحل مختلفی رو طی میکنن که در کیفیت طعم و مزه و عطر و… میتونه تاثیر بزاره

۱.مثلا قهوه هایی که از ایتالیا یه ایران میاد تا از کارخونه که تولید میشه و در انبار کارخونه دپو میشه بعد تاجر ایرانی محصول رو ثبت سفارش میکنه با کشتی وارد ایران میشه در گمرک دوباره دپو میشه تا تشریفات گمرکی و اداری اون طی بشه تقریبا اگر هیچ مشکل یا بخشنامه جدید پیش نیاد و یا ارز مورد نظرش تهیه بشه ۶ماه شاید طول بکشه و بعد از انجام این مراحل تازه وارد انبار تاجر محترم میشه  و ایشون تا مقدمات فروش  توزیع و … را آماده کنه مدت زمانی طول میکشه تا این قهوه ها وارد بازار بشه تا مشتری بیاد بخره و ببره منزل برای استفاده کردن 

پس این روند زمانبر باعث میشه تقریبا از تولید تا مصرف از ۳ تا ۹ ماه خوشبینانه طول بکشه و در همین مدت باعث افت کیفیت قهوه ها میشه

۲.با توجه به شرایط تحریم و ضعف شدید مدیریت اقتصادی کشور اغلب قهوه های خارجی که در کشور هست به خاطر ممنوعیت واردات به صورت قاچاق به بازار میرسه و برندهای خیلی کمی هستند که قانونی وارد کشور میشن که مشکلات زیادی دارن و گاهی خطر ناک هم هست  و زمان بیشتری از تولید تا مصرف طی میشه و گاها بنده خودم دیدم که کسانی که قهوه قاچاق وارد کشور میکنن تاریخ این محصولات رو پاک میکنن و حتی قهوه تاریخ گذشته رو ارزونتر میخرن و قاچاقی میارن داخل کشور و اینجا تاریخ میزنن و شاید این قهوه دارای آلودگی های غذایی باشه یا موارد دیگه 

چون هیچ نظارتی هم بر روی کالای قاچاق نیست پروانه بهداشت ندارند سیب سلامت ندارند مجوز واردات ندارند و چون قاچاق هست در شرایط نامناسب نگهداری میشه و برای سلامتی میتونن خطرآفرین باشن و اگر اتفاقی برای مصرف کننده بیفته هیچ شرکت و ارگانی پاسخگو نیست 

اما قهوه های تولید در ایران ویژگیهایی داره که عنوان میکنم

دان سبز از طریق مبادی قانونی وارد کشور میشه و مراحل قرنطینه و آزمایش را طی میکنه و مجوز واردات میگیره 

قهوه هر چقدر تازه برشته شده باشه عطر و طعم خیلی بهتری داره مزه جذابتری هم داره و از زمان تولید تا مصرف مدت کمتری در تشریفات ادارای بسر میبره و اشکالات قهوه قاچاق رو هم نداره و در صورت بروز اتفاق تولید کننده محصول به راحتی در دستری هست

 با توجه به اینکه تولیدکنندگان قهوه در ایران در تلاش هستند تا قهوه را با بالاترین کیفیت به دست مصرف کننده برسونن پس خود ب خود رقابت خیلی سختی با برندهای خارجی پیدا میکنن و در نتیجه روی کیفیت بیشتر تمرکز میکنن پس قهوه های ایرانی هر روز کیفیتشون داره بهتر میشه (خدا رو شکر)

تنوع قابل دسترس انواع دان و فرآورده های قهوه برا ی مصرف کننده ایرانی در تولیدات داخلی بیشتر هست مثلا شما در بین برندهای داخلی قهوه های تک خاستگاه مثل اتیوپی کنیا کلمبیا وسوماترا و… بهتر و راحت تر میتونید تهیه کنید تا در برندهای خارجی که معمولا کالاهای محدودی از یک برند داخل کشور میشه.

بسته بندی قهوه در ایران هم دست کمی از محصولات خارجی ندارند و بالاترین تکنولوژی رو در این زمینه برای نگهداری کیفیت قهوه استفاده میکنن 

از همه موارد مهمتر و مهمتر اینه که چرخه مالی تولید تا مصرف قهوه های ایرانی در جیب مردم ایران میماند و باعث ایجاد اشتغال پایدار میشه و مردم ما رو در راستای حمایت از تولید ملی مصمم تر میکنه 

مهمترین دغدغه من به عنوان کارشناس بازاریابی و فروش قهوه ایجاد اشتغال پایدار در این صنعت و حمایت از تولید کننده خدوم و محترم ایرانی هست 

اگر دنبال بهترین قهوه دنیا هستید بهتره قهوه ایرانی بخرید تا تولیدکننده هم مطمئن بشه که ایرانی ها کالای با کیفیت میخوان پس زحماتش هدر نمیره 

پس ما قهوه ایرانی را ترجبح میدیم به خارجی

صادق جدی 

کارشناس بازاریابی و فروش تخصصی قهوه در ایران

www.sadegh-jeddi.ir

Related Posts

۱ Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *